(ВІДЕО) Прикордонні сPETSпризначенці

НАЗАД
25 липня 2024 15:21

На передовій з нашими воїнами повсюдно перебувають чотирилапі. Часто за мімішними світлинами з улюбленцями ховається трагічна історія. Випалена українська земля, зруйновані життя, і тисячі тварин, які не зі своєї волі опинилися на лінії вогню.

Їхніми опікунами завжди стають військові. Прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону щоразу повертаючись з ротації приїжджають з поповненням.

Чорний кіт Мавік приїхав на Львівщину з Харківщини. У 2023 році, прикордонники перебуваючи на Донеччині, знайшли зовсім маленьке налякане кошеня, яке відразу прибилося до їхнього підрозділу. Охоронці кордону виходили тварину та після завершення виконання завдань на тій ділянці – забрали його з собою. Так, Мавік вже другий рік поспіль їздить з прикордонниками на передову. А повертаючись у ротацію – живе на підрозділі. Військовослужбовці дбають про кота, та навіть на складних напрямках, знаходили можливість побалувати тварину котячими ласощами. Мавік теж не залишався в боргу. У бліндажі, де проживали хлопці, ніколи не було жодної мишки. За два роки проживання з прикордонниками кіт навчився давати по команді лапу, а також відповідати на питання, чи часом хтось його не образив.

Рябий кіт Лео теж має свою історію. Родом кіт з Львівщини. Його прикордоннику з позивним «Кабан» презентувала теща. Лео вперше поїхав на передову з хлопцями. Він слугував хлопцям своєрідною «фішкою». Перед початком обстрілу котик або ховався, або вилазив на дерево. Так прикордонники розуміли, що скоро почнеться обстріл. Полюбляє котик армійську тушонку. «Разом з Лео ми їли, спали, ховалися від обстрілів і просто були. Спілкування з тваринами нагадує на війні мирне життя і трохи заспокоює», - розповідає прикордонник на псевдо «Кабан».

Домашні улюбленці стають не просто частиною сім'ї, вони стають віддушиною для воїнів. Допомагають триматися і дарують втіху.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси